Tästä lähtien blogissa vain normaalia tekstiä (miinus Maurin puhumiset), on hankala kirjoittaa tuolla Maurin puhetyylillä näitä tekstejä. - Veera, joka blogin tekstit oikeasti kirjoittaa :)

Pöydälläni lojuu laskelma jossa vilisee numeroita, olen luvannut laskea eilisten peltoravien tuotot! Palkintosummiin on mennyt yhteensä 15 055v€, buffetin tuotteisiin 1 845v€, talutusratsastukseen 0v€ ja kotieläin pihaan 0v€.

Buffet oli tuottanut 2 585v€, kun ostettujen tuoddeiden lisäksi siellä oli kaiken moisia kylän naisten leipomia leivoksia ja pullia, jotka he ystävällisesti lahjoittivat myyntiin. Kun tästä miinustetaan ostettujen tuotteiden hinta niin voittoa saatiin buffetista 740v€.

Talutusratsastus, johon tuotiin muutama poni eräältä ratsastuskoululta, tuotti 300v€ josta pulet meni ratsastuskoululle, tästä saatiin siis yhteensä 150v€.

Kotieläin pihan sisäänpääsy maksuista kertyi 600v€, ja tuolla oli lehmiä, vuohia, lampaita ja koira Sulavan tilalta, meiltä oli muutama kissa, Roosa ja Leevi sekä Korpiset toivat Keksi poninsa, lisäksi oli mm. lintuja & sika lähikylien ihmisiltä.

Lisäksi vielä osallistumismaksut, 15v€ per. hevonen eli yhteensä 15 060v€.

Kun siis lasketaan tuotot niin yhteen loppusumma on 1 495v€, eli eivät voitot nyt päätä huimaavat olleet - mutta niitä kuitenkin oli, ja ravien pääasiallinen tarkoitus oli että pidetään hauskaa!

Ainiin, Varpu juoksi omassa lähdössään neljänneksi ja tienasi satasen!

 - Mauri
 
PictureKuva c) smerikal (http://www.flickr.com/photos/smerikal/), flickr (by-sa)
Tänään, 24.05.-13 syntyi meille komia orivarsa! Yön yli olin tallissa kun tamma vaikutti niin valamiille, ja aamuyöstä kuudelta alakoikin sitten varasa syntyä. Eläinlääkäri kerekesi paikalle kauempaa vain hädin tuskin kun pieni orhi oli jo maaelmassa, eikä kauaa kestänyt kun tuo terve ja vahva pikku herra jo olikin jalkeilla.

Leeviksi nimetty ori on isänsä tavoin punarautias, ja upea sellainen. Siitä onkin jo 13 vuotta kun taloon on viimeksi orivarsa syntynyt!


Ensi viikon lauantaena on aika Varvun juosta koelähätö! Varpu on Korpisten laetumella heidän tammojensa Keksin ja Assin kanssa, Roosa sekä Leevikin sinne päästetään kunhan Leevi on tarpeeksi isoksi kasvanut!

 
Nyt on kuulkaas meitin Varpu on juossu kotona sellasia aikoja että kehetaa lähätee päästellee radallekki! Mikäs siinä, ilmoteltiin tamma sitten ensimmäenen päevä ens kuuta koelähätöön, eiköhän tuo pihan kaunistaja juokse hyvään aekaan ja kepeästi pääse läpi!

No mutta, olihan tässä muutakin kuin Varvun alkavasta raviurraasta jaarittelua! Nimittäen nyt näyttää palajolti sille että tuon Roosan varsa meinaa syntyä jo vähän etuajjaassa. Tammalla on meinaan jo vahatipatkin, vaekka varsan pitäesi syntyä vasata ensi kuun puolella!

 - Mauri
 
Tänään on tehty oikein ahkerasti sivuja, ja nyt voitte jo käydä tutustumassa meihin, käydä katsomassa hevosia - joista mieheni on kovin ylpeä tai ihailla silmäteriäni kissoja, joita on nytkin varattavissa 4 ja saatavilla yksi.

Sivujen tekemistä lukuun ottamatta ei ole mitään kummallista lähiaikoina tapahtunut.

              - Aino

    Blogista

    Blogiin kirjoitetaan elämästämme ja eläimistämme, tervetuloa seuraamaan elämäämme!